|
| | | |
20-04-2021

Pankas præsenterer rekordregnskab

Vedbaek

Trods massive corona-nedlukninger kom Pankas ud af 2020 med det bedste resultat i virksomhedens 82-årige historie. Omsætningen landede på 1,2 milliarder kroner, og bundlinjen oversteg for første gang nogensinde 40 millioner kroner. Driftsresultatet slog ligeledes rekord med 60 millioner kroner.

– Vores forventninger til 2020 blev indfriet, og årsregnskabet viser, at Pankas er i økonomisk topform. Vi har gennem hele året fulgt vores strategiplan, og et kontinuerligt fokus på kontrolleret vækst, indtjeningsoptimering og udnyttelse af kompetencer i hele organisationen har virkelig båret frugt, udtaler CFO Gert Lund Storgaard

I årets løb er der investeret små 70 millioner kroner. Nye aktiviteter i Serbien og Kroatien er kommet til, og der er købt nyt udstyr til specialafdelingerne i Tyskland. Dermed har virksomheden fordoblet niveauet af investeringer på bare fem år, og målet er at stå stærkere, når der skal bydes ind på specialopgaver indenfor eksempelvis lufthavne og industriarealer.

 

Medarbejderne er guld værd

Nye markeder og nyt specialudstyr er imidlertid ikke de eneste ingredienser i succesen. Loyale medarbejdere, der motiveres i en hektisk og omskiftelig hverdag, har også bidraget massivt til resultatet.

– Vi har flere ansatte i Pankas med både 20 og 30 års anciennitet, og vi formår samtidig at tiltrække nye og kompetente folk. Vores medarbejdere er uden sammenligning den absolut vigtigste ressource for os i forhold til at stå stærkt i markedet og nå de målsætninger, der er sat op for virksomheden, udtaler Gert Lund Storgaard.

Pankas har fokus på at medarbejderne har helt klarer ansvarsbeføjelser og rammer. Det giver de ansatte optimale betingelser for at handle og tænke selvstændigt. Samtidig rekrutterer de i stort omfang medarbejdere i Danmark, Tyskland og Østeuropa på egen hånd gennem netværk.

 

Østeuropæisk vækstpotentiale

Med rekordåret i bagagen kigger Pankas nu ind i en ambitiøs 2025-strategi. De centrale omdrejningspunkter i planen er fortsat en konkrolleret vækst med fokus på rentabilitet og øget indtjening. Geografisk ser virksomheden det største potentiale udenfor Danmark.

– Det økonomiske fundament er på nu plads til at styrke og vokse Pankas i fremtiden. Vi ser et højt vækstpotentiale på alle de markeder, vi opererer på, men især Tyskland og Østeuropa har de bedste muligheder for at øge indtjeningsprofilen. Det er markeder, hvor de nicheprægede produkter stadig er i spil, hvilket giver os en gylden mulighed for at lave rentable forretninger, siger Gert Lund Storgaard.

Frem mod 2025 vil der blive anvendt kendt eksisterende teknologi i lande, hvor disse på nuværende tidspunkt ikke er særligt udbredte. Fremgangsmåden bruges til lettere at komme ind på andre markeder, og næste skud på stammen er en fabrik i Rumænien, der er under opførelse.

 

Dansk asfaltmarked er presset
I Danmark har asfaltmarkedet gennem de senere år været presset af især manglende statslige investeringer i store vejbyggerier. Konkurrencen har derfor været hård, og prispresset stort.

- Der er en hård konkurrence på det danske asfaltmarked, og man kan kun tjene penge, hvis man arbejder effektivt og fokuseret og har fokus på omkostninger og god entreprisestyring. Og det er vi lykkedes rigtig godt med i 2020, udtaler CEO Poul Henning Jensen.

Der ses positivt på regeringens oplæg til infrastrukturplanen, som kan give stabilitet i planlægningen og forudsigeligheden de kommende år med hensyn til Pankas´ fortsatte udvikling af de danske aktiviteter.

Læse årsrapporten for Pankas Koncernen her

Pankas A/S udfører belægningsentrepriser i hele Nordeuropa og har siden 1939 specialiseret sig i fremstilling af asfaltmaterialer. Pankas-koncernen omfatter 22 virksomheder og er aktiv i ni lande, hvoraf 30 procent af omsætningen kommer fra det danske marked. Virksomheden løser alle typer opgaver for både private og offentlige kunder. https://pankas.dk/

Del siden