|
| | | |
26-08-2020

Ekstra miljøvenlig belægning (SMA KVS)

KVSBelaegning

KLIMAVENLIGT SLIDLAG PRODUCERET VED NEDSAT TEMPERATUR


Pankas har udlagt en ny type SMA belægning, kaldet klimavenligt slidlag på Hillerødvej og Amtsvejen ved Frederiksværk i Nordsjælland.
Den klimavenlige belægning er kendetegnet ved lav rullemodstand, som nedsætter bilernes brændstofforbrug, men uden at medføre lavere levetid, eller nedsat trafiksikkerhed. Belægningen har en støjreducerende effekt, og en stor slidstyrke og sporkøringsmodstand.

Under udviklingen af KVS belægningen, har vi mixet Pankas´ Warm-Mix-Asphalt teknologi med de nye KVS teknologier. Warm-Mix-Asphalt teknologien er blandt andet kendetegnet ved at asfaltproduktionen sker ved en lavere temperatur end normalt, hvilket nedsætter energiforbruget i produktionen, og derved mindskes CO2 udledningen.
Miljøfordelene ved KVS sammenlagt med miljøfordelene ved Pankas´ Warm-Mix- Asphalt giver os én af de mest miljøvenlige slidlag på markedet.

 

Sammensætning:

KVS indeholder ædle materialer som knuste klippematerialer, og kalk og cement som er med til at bidrage til belægningens styrke.

Belægningen er tilsat polymermodificeret bitumen, som sikre en god elasticitet og bidrager til en længere levetid end den traditionelle SMA belægning.
Overfladen er tætgraderet og har en lille strukturdybde, som ikke påvirker friktionen, men som bidrager til den lave rullemodstand.

Anvendelse:

KVS belægningen har gode anvendelsesmuligheder på trafikerede veje som, motorveje og motortrafikveje, omfartsveje, indfaldsveje og veje med større trafikbelastning.

Vejdirektoratets undersøgelser viser at der ved anvendelse af SMA KVS sker en brændstofbesparelse på 1,2% i gennemsnit, i forhold til den traditionelle SMA belægning.

 

Læs mere om Warm-Mix-Ashalt her

Del siden